VICTORY

Audio-visual content search and retrieval in a distributed P2P repository
Ταυτότητα Έργου
Φορέας Χρηματοδότησης:
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης:
IST: Information Society Technologies
Ημερομηνία Έναρξης:
01/01/2007
Διάρκεια:
30 μήνες
Σύνολο Προϋπολογισμού:
2.200.000 EUR
Προϋπολογισμός Ι.Π.ΤΗΛ.:
459.976 EUR
Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Στα πλαίσια της τρισδιάστατης αναζήτησης των αντικειμένων η οποία εξελίσσεται με τη βοήθεια σχολίων κειμένου και περιεχομένου και έχει ως βάση της «standalone» εφαρμογές σε web-based μηχανές αναζήτησης, προτάθηκε η μέθοδος της δημιουργίας μιας μηχανής αναζήτησης όσον αφορά (3Δ) τρισδιάστατα και πολυμεσικά κατανεμημένα περιεχόμενα σε Peer (Ρ2Ρ) και mobile Ρ2Ρ (m-Ρ2Ρ) δίκτυα.

Εξωθούμενοι από την ιδιαίτερα πετυχημένη σύλληψη Wikipedia (www.wikipedia.org), πρωταρχικός στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η δημιουργία της πρώτης κατανεμημένης Visual Object – MultiPedia – Repository (βάση οπτικών αντικειμένων) όπου ο κάθε χρήστης θα μπορεί να παρέχει και να προσφέρει πληροφορία. Οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ του VICTORY και οποιασδήποτε άλλης γνωστής βάσης είναι αρχικά το γεγονός ότι κάθε οπτική πληροφορία θα περιγράφεται ως αντικείμενο MultiPedia (3Δ αντικείμενο συνοδευμένο με πληροφορίες που το αφορούν με τη μορφή κειμένου, δισδιάτατων όψεων, ήχου και εικόνας). Παράλληλα βασική διαφορά αποτελεί η κατανεμημένη φύση της βάσης. Κύριος στόχος του VICTORY είναι η δημιουργία μιας MultiPedia μηχανής αναζήτησης με βάση την τα 3Δ αντικείμενα

Ο εκάστοτε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάθε αντικείμενο MultiPedia ή συνδυασμό πολλών. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης θα περιέχει τρισδιάστατα αντικείμενα, συνοδευμένο από ένα μείγμα από πληροφορίες αποτελούμενο εκτός από 3Δ αντικείμενα από εικόνες αρχεία κειμένου, αρχεία video και ήχου και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όχι μόνο κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, PDAs κτλ) αλλά και προσωπικοί υπολογιστές. Με αυτόν τον τρόπο η εξαγωγή χαρακτηριστικών, η καταχώρηση και αποθήκευση των τρισδιάστατων δεδομένων διανέμεται στους peers, και ταυτόχρονα εισάγεται μία νέα εναλλακτική άποψη για όσον αφορά την αναζήτηση δεδομένων. Η εναλλακτική αυτή αναζήτηση διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την αναζήτηση βάσει ονόματος που είναι διαδεδομένη στις Ρ2Ρ εφαρμογές.

Κοινοπραξία:

•CERTH/Informatics and Telematics Institute (Coordinator, Greece)

•University of Ljubljana (Slovenia)

•Politecnico Di Torino (Italy)

•ALCATEL SEL AG (Germany)

•TELETEL S.A. (Greece)

•HYPERTECH S.A (Greece)

•EMPOLIS GmbH (Germany)

•TWT GmbH (Germany)

•LIVINGSOLIDS GmbH (Germany)

Επικοινωνία

Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας
(Επιστημονικός Υπεύθυνος)
Κτήριο Α - Γραφείο 1.1Α

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης
6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 57001, Θέρμη - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2311 257777
Fax: +30 2310 474128
Email: Dimitrios.Tzovaras@iti.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο