LEAGUE

Limiting online sexual Exploitation and Abuse Gender based on Underaged boys by Educating experts
Ταυτότητα Έργου
Φορέας Χρηματοδότησης:
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης:
CERV-2021-DAPHNE
Εργαλείο Χρηματοδότησης:
CERV-PJG CERV Project Grants
Ημερομηνία Έναρξης:
01/02/2022
Διάρκεια:
24 μήνες
Σύνολο Προϋπολογισμού:
490.215 EUR
Προϋπολογισμός Ι.Π.ΤΗΛ.:
103.712 EUR
Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Το έργο LEAGUE ασχολείται με την αυξημένη ανάγκη πρόληψης και αναφοράς της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μεταξύ αγοριών ηλικίας 10–18 ετών. Οι δράσεις που προτείνονται για αυτό το έργο θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αρμοδιοτήτων των οργανισμών και αρχών που είναι υπεύθυνες για την παροχή βοήθειας στα θύματα σχετικών εγκλημάτων.

Το LEAGUE στοχεύει στην πρόληψη και αναφορά της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών ηλικίας 10-18 ετών, στη διευκόλυνση της έγκαιρης ανίχνευσης, προστασίας και υποστήριξης σε ανήλικα αγόρια και νεαρά άτομα που είναι θύματα ή πιθανά θύματα βίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε καταστάσεις που προκύπτουν μετά την πανδημία του COVID- 19 και στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας και στον συντονισμό μεταξύ των σχετικών ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών λειτουργών, των φροντιστών, των ψυχολόγων, των δασκάλων και των γονέων, με στόχο την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών.

Το έργο χωρίζεται σε δύο κύριες κατευθύνσεις. Η πρώτη θα αποτελείται από διεθνή και εθνικά προγράμματα κατάρτισης που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των σχετικών επαγγελματιών και ειδικών σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τον τρόπο πρόληψης και αναφοράς της. Η δεύτερη σειρά δραστηριοτήτων θα απευθύνεται στα θύματα – αγόρια ηλικίας 10 έως 18 ετών. Για να τα προσεγγίσουμε, θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα καθώς και ένα chatbot. Η πλατφόρμα θα προσφέρει υποστήριξη, εναλλακτική ψυχολογική βοήθεια, βασικά μαθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών, παραπομπές σε ήδη υπάρχουσες γραμμές βοήθειας και άλλες σχετικές πληροφορίες. Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας και οι λειτουργίες της θα γίνουν σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα των αγοριών. Επιπλέον, το chatbot θα προσφέρει απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις σχετικού περιεχομένου που μπορεί να έχουν τα αγόρια, με τέτοιο τρόπο ώστε οι πληροφορίες να παρουσιάζονται με πολύ κατανοητό και προσιτό τρόπο.

Η συμμετέχουσα ομάδα του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ έχει τον ρόλο του Τεχνολογικού Υπευθύνου του έργου και είναι υπεύθυνη για την διαχείριση, ανάπτυξη και υλοποίηση του τεχνικού κομματιού του έργου. Επιπλέον, έχει κρίσιμο ρόλο στο έργο δημιουργώντας την πλατφόρμα και καθοδηγώντας ένα WP για τη δημιουργία του Chatbot.

Κοινοπραξία

PRAVO I INTERNET FOUNDATION (LIF), Bulgaria
CESIE (CESIE), Italy
INSTITUT PRAVNIH ZNANOSTI, RAZISKAVE IN RAZVOJ NA PODROCJU PRAVA, MARIBOR (OPHIZ), Slovenia
ETHNIKO KENTRO EREVNAS KAI TECHNOLOGIKIS ANAPTYXIS (CERTH), Greece
SYNYO GmbH (SYNYO), Austria

Επικοινωνία

Δρ. Στέφανος Βροχίδης
(Επιστημονικός Υπεύθυνος)
Κτήριο Α - Γραφείο 1.4

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης
6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 57001, Θέρμη - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2311 257754
Fax: +30 2310 474128
Email: stefanos@iti.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο