Εκδήλωση ενδιαφέροντος (39574)
Image

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Data hub for the Creation of Energy communities at Local Level and to Advance Research on them» – «DATA CELLAR», με αριθμό συμβολαίου 101069694, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Πλαισίου «HORIZON EUROPE», προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Πληροφορική ΠΕ ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Ο/Η υποψήφιος/α, που θα επιλεγεί, αναμένεται να ασχοληθεί με την υλοποίηση:
Α) της διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface/frontend),
Β) την ανάπτυξη συστήματος υποστηρικτικών λειτουργιών (backend system) για τη σωστή λειτουργία της διεπαφής και
Γ) τη σχεδίαση και ανάπτυξη αλγορίθμων συνάθροισης δεδομένων ενεργειακού προφίλ (energy data aggregation)

H διεπαφή ανθρώπου-μηχανής αφορά στην έρευνα, ανάπτυξη, ολοκλήρωση και τεκμηρίωση μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα παρέχει στον χρήστη:
1) τη δυνατότητα διαχείρισης των υπηρεσιών που παρέχει ο χρήστης στον κοινό χώρο δεδομένων (data space), π.χ. δεδομένα που του ανήκουν ή ηλεκτρονικές υπηρεσίες
2) έναν πίνακα εργαλείων (dashboard) που θα βασίζεται σε τεχνικές οπτικής ανάλυσης (visual analytics). Αυτά τα οπτικά εργαλεία θα περιλαμβάνουν:
i. ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης αποφάσεων (digital support system),
ii. ψηφιακό μοντέλο αναπαράστασης μιας ενεργειακής κοινότητας (digital twin), καθώς και
iii. την οπτική αναπαράσταση των αποτελεσμάτων μιας σειράς προ-εκπαιδευμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης
3) τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας αγορών (marketplace) του DATA CELLAR

Το σύστημα που θα αναπτυχθεί θα παρέχει τεχνολογίες αιχμής με κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση της λήψης αποφάσεων από Τοπικές Ενεργειακές Κοινότητες (local energy communities) και του ενεργειακού αποτυπώματος των υποδομών τους.

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 1
Διάρκεια: 6 μήνες

Προθεσμία υποβολής 18/12/2023

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (635,83 KB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο