Εκδήλωση ενδιαφέροντος (39518)
Image

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Smarter Energy Performance Certificates; Integrating smart readiness aspects into buildings energy certification and tools for market up-take» – «LIFE22-CET-Smarter EPC» με αριθμό συμβολαίου 101121034, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος «Programme for Environment and Climate Action (LIFE)», προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Πληροφορική ΠΕ ή Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Οι υποψήφιοι/ες, που θα επιλεγούν, αναμένεται να ασχοληθούν με την υποστήριξη ανάπτυξης διαδικτυακής πλατφόρμας/εργαλείου ή/ και συστήματος εφαρμογών ανοικτής πρόσβασης, βασισμένη σε διαθέσιμα εργαλεία Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και Δείκτη Ευφυούς Ετοιμότητας (ΔΕΕ). Η πλατφόρμα θα επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων έξυπνων κτιρίων και την επιλογή διαθέσιμων εργαλείων ΠΕΑ και ΔΕΕ. Θα επικεντρωθεί στο να παρέχει μια ενιαία λύση για την ενθάρρυνση της υιοθέτησής τους από την αγορά ενώ επιδιώκει να παρέχει κοινά πιστοποιητικά ΠΕΑ και ΔΕΕ, αναπτύσσοντας μια οπτική λύση. Για την προώθηση και τη συμφιλίωση των δύο μεθόδων αξιολόγησης κτιρίων, το έργο θα προβεί σε διάφορες προτάσεις όπως για παράδειγμα την προσαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων για τη δημιουργία κοινών διαδικασιών επιθεώρησης κτιρίων για την εξαγωγή πιστοποιητικών ΠΕΑ και ΔΕΕ, καθώς και προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης ελεγκτών. Το έργο Smarter EPC δίνει προτεραιότητα στην υποστήριξη πολιτικών προώθησης του ΔΕΕ, όπως η επίσημη μηχανή υπολογισμού του ΔΕΕ, οι εθνικές επιτροπές δοκιμών ΔΕΕ και ο στόχος της πιστοποίησης υποχρεωτικής αξιολόγησης του ΔΕΕ για κτίρια άνω των 290 kW έως το 2026.
Επιπλέον, οι επιλεχθέντες/είσες υποψήφιοι/ες δύναται να υποστηρίξουν δράσεις του έργου που θα προάγουν την επιστημονική, τεχνολογική κατάρτιση και την καινοτομία, εστιάζοντας στην ανάλυση δεδομένων ή την ανάπτυξη υπηρεσιών υποστήριξης (backend services).
Η υλοποίηση των ανωτέρω θα συνοδεύεται από τις αντίστοιχες τεχνικές αναφορές ή/ και επιστημονικές δημοσιεύσεις, που θα συγγράψουν οι επιλεχθέντες/είσες υποψήφιοι/ες.

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 2
Διάρκεια: 6 μήνες

Προθεσμία υποβολής 12/12/2023

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (630,49 KB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο