Εκδήλωση ενδιαφέροντος (34779)
Image

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «IT tools and methods for managing migration FLOWS» – «ITFLOWS» με αριθμό συμβολαίου 882986, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Πλαισίου «HORIZON 2020», προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Ο υποψήφιος, που θα επιλεγεί, αναμένεται να ασχοληθεί με τη σχεδίαση και ανάπτυξη των υποσυστημάτων του έργου, και πιο συγκεκριμένα με την ανάπτυξη του συστήματος ανάλυσης δεδομένων για την πρόβλεψη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύστημα θα περιλαμβάνει μεθόδους ανάλυσης πολυτροπικών δεδομένων από διάφορες πηγές, και υποσυστήματα πρόβλεψης και προσομοίωσης για υποθετικά σενάρια. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν διεπαφές χρήστη που βασίζονται στον Ιστό (web-based) και απευθύνονται στους τελικούς χρήστες του έργου, δηλαδή σε οργανώσεις/εταιρίες που ασχολούνται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης θα αναπτυχθούν όλες οι απαραίτητες web υπηρεσίες (web services) για τη διασύνδεση μεταξύ των διεπαφών χρήστη και των υπολοίπων υποσυστημάτων του έργου, όπως οι μονάδες αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων. Το λογισμικό που θα αναπτυχθεί θα εγκατασταθεί σε πιλοτικούς χρήστες προς αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του. Ο υποψήφιος αναμένεται να παρέχει υποστήριξη στις εργασίες ανάπτυξης και στη συγγραφή έγγραφων αναφορών, που θα χρησιμοποιηθούν στα παραδοτέα του έργου.

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 1
Διάρκεια: 4 μήνες

Προθεσμία υποβολής 07/03/2023

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (702,01 KB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο