Εκδήλωση ενδιαφέροντος (34274)
Image

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Ευφυές Σύστημα Εκτίμησης, Πρόληψης, Έξυπνης Διαχείρισης και Αξιοποίησης Βιοαποβλήτων» – «ΑΕ3νΑΟ» και κωδικό 5179224/ΚΜΡ6-0082241, η οποία έχει ενταχθεί στη Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» με Κωδικό ΟΠΣ 4228 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» που χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ0081 με κωδικό πράξης ΣΑ (ενάριθμο) 2021ΕΠ00810045 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί αναμένεται να ασχοληθεί με την υλοποίηση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Οι μέθοδοι αναμένεται να ανιχνεύουν πιθανά σφάλματα και τυχόν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία ευφυών κάδων ανακύκλωσης με στόχο να προσφέρουν ένα είδος προληπτικής συντήρησης των έξυπνων συσκευών. Οι μέθοδοι ανάλυσης αναμένεται να αναπτυχθούν για τα δεδομένα που θα συλλέγονται από αισθητήρες μικροφώνου (acoustic sensors) και δεδομένων ενεργειακής κατανάλωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάλυση σημάτων για ανίχνευση ακραίων τιμών (outlier detection) με στόχο τη μοντελοποίηση της ορθής λειτουργίας και την ανίχνευση σφαλμάτων. Επιπλέον, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν δεδομένα σχετικά με το βάρος, τον τύπο του αποβλήτου και το είδος της επεξεργασίας που θα υλοποιείται στον κάδο, στοχεύοντας στη συσχέτιση των στοιχείων αυτών με βλάβες στη λειτουργία των ευφυών κάδων ανακύκλωσης ώστε να προσδιοριστεί η πηγή του προβλήματος που προκαλεί ένα σφάλμα (root cause analysis). Τέλος, στα παραγόμενα μοντέλα πρόβλεψης, αναμένεται να εφαρμοστούν τεχνικές αυτόματης αυτο-εκπαίδευσης (self-training) για συνεχή βελτίωση της ακρίβειάς τους.

Οι παραπάνω εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της παρακάτω Ενότητας Εργασίας του έργου:
• ΕΕ3: Ανάπτυξη ευφυούς ενσωματωμένου συστήματος για την προληπτική συντήρηση και προσωποποιημένη συλλογή απορριμμάτων

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 1
Διάρκεια: 4 μήνες

Προθεσμία υποβολής 14/02/2023

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (1,05 MB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο