Εκδήλωση ενδιαφέροντος (34272)
Image

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Ευφυές Σύστημα Εκτίμησης, Πρόληψης, Έξυπνης Διαχείρισης και Αξιοποίησης Βιοαποβλήτων» – «ΑΕ3νΑΟ» και κωδικό 5179224/ΚΜΡ6-0082241, η οποία έχει ενταχθεί στη Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» με Κωδικό ΟΠΣ 4228 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» που χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ0081 με κωδικό πράξης ΣΑ (ενάριθμο) 2021ΕΠ00810045 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί, αναμένεται να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ψηφιακών κυκλωμάτων, τη σχεδίαση τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) καθώς και την ενσωμάτωση συστατικών υλικού (hardware components) όπως αισθητήρων εγγύτητας και ασύρματης επικοινωνίας.

Το επενδυτικό σχέδιο ΑΕ3νΑΟ επιδιώκει τη σχεδίαση και ανάπτυξη μιας ευφυούς πλατφόρμας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και βέλτιστη αξιοποίηση των αποβλήτων τροφίμων. Η ευφυής πλατφόρμα θα υποστηρίζει την παρακολούθηση του ποσοστού πλήρωσης και της λειτουργικής κατάστασης ‘ευφυών’ κάδων αναερόβιας ζύμωσης σε πραγματικό χρόνο και θα δεσμεύει τον εκάστοτε χρήστη σε ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων με βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την οικονομία. Τεχνικές μηχανικής και βαθιάς μάθησης θα χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση των δεδομένων και εξαγωγή συμπερασμάτων για την απόδοση ανακύκλωσης. Επίσης, θα αναπτυχθεί ευφυές ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης και αυθεντικοποίησης πολλαπλών χρηστών μέσω εγκατάστασης αισθητήρα εγγύτητας, Bluetooth ή NFC tag που θα επιτρέπει την προσωποποιημένη χρήση του μηχανήματος και την καταγραφή της απόδοσης ανακύκλωσης των χρηστών. Παράλληλα, η ενσωμάτωση καινοτόμων στοιχείων παιχνιδοποίησης συνοδευόμενα από ένα πολυεπίπεδο σύστημα επιβράβευσης θα οδηγήσει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Οι παραπάνω εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της παρακάτω Ενότητας Εργασίας:
• EE2: Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Προσωποποιημένης Εκτίμησης, Πρόληψης, Έξυπνης διαχείρισης και Αξιοποίησης βιοαποβλήτων μέσω στοιχείων παιχνιδοποίησης

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 1
Διάρκεια: 5 μήνες

Προθεσμία υποβολής 14/02/2023

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (1,01 MB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο