Εκδήλωση ενδιαφέροντος (32979)
Image

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Hellenic Distributed Ledger Technology Infrastructure» – «ELEDGER» με αριθμό συμβολαίου 2287496, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Innovation And Networks Executive Agency (INEA), μέσω του Προγράμματος «CEF Telecom», προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθεί σύμβαση ανάθεσης έργου και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας Πρόσκλησης.

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο: Οι υποψήφιοι που θα επιλέγουν αναμένεται να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό, την τεχνική διαχείριση και υποστήριξη των απαραίτητων τεχνικών ενεργειών για την υλοποίηση-διαχείριση της υποδομής EBSI. Οι υποψήφιοι θα παρέχουν υποστήριξη στον συντονισμό των απαραίτητων τεχνικών ενεργειών για τη σχεδίαση και υλοποίηση διασυνοριακών σεναρίων χρήσης για το EBSI, καθώς και σε δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου.

Ειδικότερα:

Οι υποψήφιοι αναμένεται να ασχοληθούν με α) την ενημέρωση και λειτουργία του ελληνικού κόμβου EBSI, που έχει ήδη αναπτυχθεί, β) την υποστήριξη των διασυνοριακών περιπτώσεων χρήσης του EBSI, γ) την υποστήριξη σε δράσεις διασυνοριακών σεναρίων χρήσης μέσα από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αυτοδύναμης Ταυτότητας – European Self-Sovereign Identity Framework (ESSIF), δ) δραστηριότητες κατάρτισης του EBSI για ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων (π.χ. εθνικές αρχές, πανεπιστήμια, εταιρείες, δημόσιοι φορείς και ημικρατικοί οργανισμοί), ε) ενέργειες για δημιουργία κοινότητας blockchain στην Ελλάδα με στόχο την ευαισθητοποίηση για το EBSI και τις περιπτώσεις χρήσης του, καθώς και με τη διάδοση των αποτελεσμάτων της δράσης ELEDGER.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να διαθέτουν δυναμικό και υπεύθυνο χαρακτήρα με άριστες ικανότητες επικοινωνίας και με ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη γνώσεων και ικανοτήτων. Θα πρέπει να διακρίνονται από ομαδικό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας σε ετερογενή ομάδα. Θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά δικτυακά και υπολογιστικά συστήματα σήμερα, και να υποστηρίξουν την εκτέλεση σχετικών δράσεων σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο.

Η ορθή εκτέλεση και ο έλεγχος του παραδοτέου έργου θα πιστοποιείται με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου.

Αριθμός Θέσεων: 2
Διάρκεια: 3 μήνες

Προθεσμία υποβολής 09/12/2022

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.

Συνημμένα

Προκήρυξη (889,68 KB)
Μετάβαση στο περιεχόμενο