Δελτίο Τύπου - Φεβρουάριος 2011
Image

PRESS RELEASE #12
Φεβρουάριος 2011

INFORMATICS AND TELEMATICS INSTITUTE (ITI), CERTH
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΜΑΤΙΚΗΣ (ΙΠΤΗΛ), ΕΚΕΤΑ
http://www.iti.gr

h3. Το ΙΠΤΗΛ βραβεύει τα επιτεύγματα της νέας γενιάς!

Το καλύτερο Ελληνικό διδακτορικό του 2010 στον τομέα της Πληροφορικής και Τηλεματικής

Το ΙΠΤΗΛ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το καλύτερο διδακτορικό που απονεμήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο μέσα στο 2010, στον τομέα των ενδιαφερόντων του Ινστιτούτου, ήταν του:

Γεωργίου Αλεξανδρόπουλου,
με τίτλο
Μελέτη Επιδόσεων Δεκτών Χωρικού Διαφορισμού σε Συσχετισμένα Κανάλια Διαλείψεων
του Πανεπιστημίου Πατρών

με πρώτη επιλαχούσα την διατριβή του

Andre Holzapfel
με τίτλο
Similarity Methods for Computational Ethnomusicology
του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο επιβλέπων καθηγητής της διατριβής του Δρ Αλεξανδρόπουλου ήταν ο Καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στην επίβλεψη της διατριβής ουσιαστική συνεισφορά είχαν και οι Δρ Παναγιώτης Μαθιόπουλος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και οι Δρ Νικόλαος Σαγιάς και Δρ Φώτης Λαζαράκης από το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος», που χρηματοδότησε και το διδακτορικό μέσω των υποτροφιών του.

Ο επιβλέπων καθηγητής της πρώτης επιλαχούσας διατριβής ήταν ο Καθηγητής κύριος Ιωάννης Στυλιανού του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διατριβή του Δρ Αλεξανδρόπουλου ήταν σχετική με την ανάπτυξη ασύρματης τηλεφωνίας, και συγκεκριμένα με το θέμα των διαλείψεων στην λήψη του σήματος. Ο Δρ Αλεξανδρόπουλος ανέπτυξε μία μέθοδο που συνδυάζει τα σήματα από πολλαπλές κεραίες ώστε το σήμα να είναι συνεχές (περισσότερες πληροφορίες από alexandg@ceid.upatras.gr). Η διατριβή του Δρ Holzapfel, ήταν σχετική με την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου, και συγκεκριμένα με την ανάλυση χορευτικής μουσικής της Κρήτης και της Τουρκίας με σκοπό να ταυτιστούν κοινά μουσικά στοιχεία (περισσότερες πληροφορίες από κύριο Στυλιανού, yannis@csd.uoc.gr).

Ο Δρ Αλεξανδρόπουλος θα παραλάβει το βραβείο του, αξίας 600 ευρώ, κατά την Ανοιχτή Μέρα του ΙΠΤΗΛ, που φέτος θα γίνει στις 6 Μαϊου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο