Δελτίο Τύπου - Ιούνιος 2010
Image

PRESS RELEASE #7
Ιούνιος 2010

INFORMATICS AND TELEMATICS INSTITUTE (ITI), CERTH
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΜΑΤΙΚΗΣ (ΙΠΤΗΛ), ΕΚΕΤΑ
http://www.iti.gr

h3. Ομάδα του ΙΠΤΗΛ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κερδίζουν πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ!

Προχθές ολοκληρώθηκε η τελική φάση του διεθνούς ετήσιου διαγωνισμού Trading Agent Competition (TAC 2010) (Διαγωνισμός πρακτόρων συναλλαγών).
Οι τελικοί διήρκεσαν δύο μέρες και έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ με συμμετοχή ερευνητικών ομάδων από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Η κάθε ομάδα συμμετείχε με έναν πράκτορα λογισμικού (software agent) ο οποίος εκτελούσε αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές ή συμμετείχε σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Η ομάδα ΙΠΤΗΛ/Αριστοτέλειο πήρε μέρος και στους τρεις τελικούς με κατάλληλες εκδόσεις του πράκτορα Mertacor (δηλαδή ενός ευφυούς προγράμματος σχεδιασμένου να συνδιαλέγεται στο χρηματιστήριο και γενικότερα στο διαδίκτυο με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο) και κατέλαβε τις παρακάτω θέσεις:

– 1η στον διαγωνισμό TAC
Market Design (CAT 2010) (Σχεδιασμός αγοράς)

– 3η στον διαγωνισμό TAC
Ad Auction (AA 2010) (Δημοπρασία διαδικτυακών διαφημίσεων)

– 6η στον διαγωνισμό TAC
Supply Chain Management (TAC-SCM 2010) (Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας)

Της ομάδας του Mertacor ηγείται ο κύριος Περικλής Μήτκας, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, και συνεργαζόμενο μέλος του ΙΠΤΗΛ. Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης και τους: Λάμπρο Σταυρογιάννη, απόφοιτο του ΤΗΜΜΥ που ήδη κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Southampton της Αγγλίας, Κυριάκο Χατζηδημητρίου, που κάνει το διδακτορικό του στο ΑΠΘ, και τον Ανδρέα Συμεωνίδη, Λέκτορα στο ΑΠΘ και συνεργάτη του ΙΠΤΗΛ.

Η ομάδα του κυρίου Μήτκα είχε πάρει και το 2005 πρώτη θέση στο διαγωνισμό TAC Classic, με συνεργάτες τους Πάνο Τουλή και Διονύση Κεχαγιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο