Δελτίο Τύπου - Ιούλιος 2010
Image

PRESS RELEASE #8
Ιούλιος 2010

INFORMATICS AND TELEMATICS INSTITUTE (ITI), CERTH
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΜΑΤΙΚΗΣ (ΙΠΤΗΛ), ΕΚΕΤΑ
http://www.iti.gr

h3. Μεγάλη επιτυχία της ανοιχτής μέρας του ΙΠΤΗΛ

Στις 11 Ιουνίου το ΙΠΤΗΛ είχε ανοιχτή μέρα για το κοινό: οποιοσδήποτε μπορούσε να μπει στο κτίριο, να κεραστεί και να δει σύντομες δεκάλεπτες παρουσιάσεις του έργου του Ινστιτούτου. Πάνω από 110 άτομα χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να ακούσουν πώς διδάσκουμε στα ρομπότ να βλέπουν, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους τυφλούς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, πώς βοηθούν οι κομπιούτερς στην διάγνωση καρκίνων, στην σύλληψη κακοποιών, στην πρόληψη πυρκαγιών, στην καταγραφή των αρχείων του κράτους, στην επικοινωνία μέσω νοηματικής γλώσσας, κλπ. Μία κυρία ευχαριστώντας τους οργανωτές, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς αυτά νομίζαμε ότι ήταν επιστημονικής φαντασίας και εδώ τα είδαμε στην πραγματικότητα!»

Το ΙΠΤΗΛ θα οργανώνει από εδώ και πέρα κάθε χρόνο ανοιχτή μέρα για το κοινό, σε μια προσπάθεια να εξοικειώσει τους πολίτες με τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της Πληροφορικής και Τηλεματικής, δηλαδή της Πληροφορικής σε συνδυασμό με τις Τηλεπικοινωνίες, που είναι το αντικείμενο του έργου του.

h3. Το Διεθνές Συνέδριο Συστημάτων και Τεχνολογιών Εικονοληψίας του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών των ΗΠΑ (ΙΕΕΕ) έρχεται στην Θεσσαλονίκη στις 1-2 Ιουλίου, με την υποστήριξη του ΙΠΤΗΛ

Το IEEE International Conference on Imaging Systems and Techniques (IST 2010) θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, στο Electra Palace στις 1-2 Ιουλίου 2010. Το συνέδριο θα καλύψει θέματα τεχνολογίας λήψης και επεξεργασίας εικόνων με διάφορες εφαρμογές στους τομείς της ιατρικής, άμυνας, ασφάλειας και βιομηχανίας. Το συνέδριο οργανώνουν ο Καθηγητής Γεώργιος Γιάκος από το Πανεπιστήμιο Άκρον των ΗΠΑ, η Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Νικίτα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Καθηγήτρια Μαρία Πέτρου από το ΙΠΤΗΛ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ist.ieee-ims.org/

Μετάβαση στο περιεχόμενο